Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Знайомтеся: новий Держсекретар США Ентоні Блінкен

27 січня, 14:58

Для Ентоні Блінкена, нового головного дипломата Америки, повернення до Держдепартаменту США є можливістю продовжити як професійні, так і сімейні традиції.

26 січня 2021 року Сенат США затвердив його на посаді Державного секретаря. Тому тепер він очолить Державний департамент, де він працював при адміністраціях Клінтона і Обами. У своїй кар’єрі держслужбовця він пішов слідами батька і дядька, які були послами США.

Під час слухань в Сенаті щодо його призначення на пост 71-го Держсекретаря США, що проходили 19 січня, Блінкен заявив, що він буде працювати з міжнародними партнерами для розв'язання глобальних проблем, таких як пандемія COVID-19. Він також привітав здатність Сполучених Штатів мобілізувати інших для загального блага.

«Не зважаючи на все, що змінилося, деякі речі залишаються постійними. Керівна роль США все ще має значення », — заявив Блінкен. Однак додав: «Жодна з серйозних проблем, з якими ми стикаємося, не може бути вирішена однією країною поодинці, навіть такою могутньою, як США».

Блінкен також назвав продовження його сімейних традицій державної служби своїм «священним обов’язком».

Блінкен зазначив, що досвід членів його сім’ї, які втекли в США від переслідувань, вплинув на його бачення ролі Америки в світі.

Його дід, Моріс Блінкен, до імміграції в США був змушений покинути Росію під час єврейських погромів. Його мачуха, Віра Блінкен, втекла з комуністичної Угорщини, а пізніше допомогла іншим біженцям потрапити в Америку. А вітчим Блінкена, Самуель Пізар, провів чотири роки в нацистських концентраційних таборах і втік з “маршу смерті”, перш ніж його врятували американські війська.

«Для моєї родини, як і для багатьох поколінь американців, Америка буквально стала останньою надією на Землі», — сказав Блінкен 24 листопада, коли Джо Байден номінував його на посаду Держсекретаря.

Серед моїх батьків, бабусь і дідусів - іммігранти, біженці, жертви Голокосту. Для них і багатьох інших Америка була останньою надією на Землі. Їхні історії надихнули мене служити. Америка в своєму найкращому втіленні - ось та причина, чому я тут, - і саме її я сподіваюся допомогти відновити для майбутніх поколінь.

Ентоні Блінкен @ABlinken

Блінкен народився в Йонкерсі, штат Нью-Йорк, в родині держслужбовців і дипломатів. Його батько Дональд служив у ВПС США і був послом США в Угорщині. Його дядько, Алан Блінкен, займав посаду посла США в Бельгії.

Переживши Голокост, вітчим Блінкена навчався в Гарварді та став радником президента Кеннеді.

З дипломами Гарварда і юридичного факультету Колумбійського університету Блінкен почав кар’єру в Державному департаменті у 1994 році. Пізніше він працював в адміністрації Клінтона і в Комітеті Сенату США з міжнародних відносин, де він тісно співпрацював з Байденом, який в той час був сенатором від штату Делавер.

Після обрання Барака Обами Президентом США в 2008 р., Блінкен отримав посаду радника з питань національної безпеки тодішнього віце-президента Байдена, а потім головного заступника радника з національної безпеки. У 2015 році він був призначений заступником Державного секретаря.

Блінкен неодноразово стверджував, що Сполучені Штати грають вирішальну роль в залученні інших країн до розв'язання глобальних проблем, таких як зміна клімату, поширення озброєнь і пандемія COVID-19.

«Нам потрібно працювати з іншими країнами, — сказав він 24 листопада. — Нам необхідна співпраця з ними. Нам потрібно їхнє партнерство».

Джерело: https://medium.com/u-s-embassy-kyiv/meet-new-secretary-of-state-antony-blinken-4fd29ba38625

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати