Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Умєров: Виділення 100 мільйонів доларів військової допомоги від Австралії – це черговий доказ солідарності та підтримки

02 травня, 09:11

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив про це сьогодні під час телефонної розмови з міністром оборони Австралії Річардом Марлесом, повідомляє Міністерство оборони України.

Рустем Умєров, зокрема, подякував своєму колезі за нещодавно наданий пакет військової допомоги для України на суму 100 мільйонів доларів США.

"Цей новий пакет допомоги від Австралії є черговим доказом солідарності та підтримки, яку ми відчуваємо. Важливо, що ми не лише отримуємо військову допомогу, але й маємо змогу покращити наші оборонні можливості на полі бою. Разом ми сильніші та ближчі до перемоги".

Допомога, зокрема, включає різноманітне обладнання, необхідне для підтримки оборонних зусиль України і розподілена наступним чином: 50 мільйонів доларів буде витрачено на системи ближньої протиповітряної оборони, 30 мільйонів доларів — на безпілотні авіаційні системи, та ще 15 мільйонів доларів — на високопріоритетне обладнання, включаючи бойові шоломи, надувні човни з твердим корпусом, черевики, протипожежні маски та генератори.

Під час телефонної розмови сторони також обговорили співпрацю у сфері оборонної промисловості та можливість створення спільних підприємств з австралійською оборонною промисловістю.

"Незважаючи на значну відстань між нашими країнами, підтримка Австралії залишається незмінною. Разом ми виженемо ворога з української землі", – зазначив Рустем Умєров.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати