Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Уже зранку по всій Україні ввели графіки аварійних відключень електроенергії для населення: деталі

15 травня, 12:30

15 травня у всіх українських областях вводяться аварійні відключення для промислових та побутових споживачів електроенергії внаслідок збільшення навантаження на енергосистему країни через похолодання.

Про це пише Рубрика, з посилаючись на пресслужбу "Укренерго".

Нагадаємо, вже ввечері 14 травня у Києві та в усіх областях України запровадили графіки аварійних відключень електроенергії.

Причина – значний дефіцит електроенергії в системі внаслідок російських обстрілів та зростання споживання через похолодання.

В «Укренерго» тоді додали, що 15 травня для промислових споживачів графіки обмеження потужності будуть діяти протягом всієї доби — з 00:00 до 24:00.

Ситуація по Україні на 15 травня

Як заявили у відомстві, контрольовані графіки відключення будуть застосовані з6:40 до 09:00. Енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується.

"Причина – збільшення дефіциту електроенергії внаслідок зростання споживання через похолодання на тлі наслідків російських обстрілів", – пояснили енергетики.

Також сьогодні з 00:00 до 24:00 для промислових споживачів будуть діяти графіки обмеження потужності.

енергія віключення

Фото: Укренерго

Так, голова Львівської ОВА заявив, що на території регіону вводять графіки погодинного відключення електроенергії.

"Причина: ворог вчинив масовані атаки по обʼєктах критичної інфраструктури в інших областях. В енергосистемі держави почався дефіцит потужності. Щоб збалансувати систему, НЕК "Укренерго" ухвалила рішення про запровадження таких відключень", написав він.

У ДТЕК підтвердили, що відключення вводяться за розпорядженням Укренерго. У зв'язку з цим компанія запроваджує обмеження у Києві, Київській, Одеській, Дніпропетровській та Донецькійобластях.

Графіки також запровадили у Сумській та Волинській областях. У деяких районах тривалість відключень поки що спрогнозувати не можна.

В Укренерго вже повідомили, що для промислових споживачів графіки обмеження потужності діятимуть упродовж усієї доби – з 00:00 до 24:00.

Увечері, 14 травня, на Вінниччині запровадили спеціальні графіки аварійних відключень для споживачів області. З цієї причини знеструмлено Немирів, Тульчин, Сутиски, Гнівань.

Ситуація зі світлом у Києві

У КМДА своєю чергою кажуть, що обмеження енергопостачання в столиці наразі незначні та не впливають на життєдіяльність міста.

"Просимо всіх споживачів ощадливо споживати електроенергію", закликали в КМДА.

Побутові споживачі:

  • не вмикайте всі потужні електроприлади одночасно,

  • перенесіть прання на ніч,

  • вимикайте світло в порожніх приміщеннях.

Бізнес та промисловість:

  • зменшіть освітлення торгівельних залів та використання енергоємного обладнання,

  • перегляньте виробничі процеси,

  • максимально залучайте імпорт для гарантованого уникнення відключень та посилення стійкості енергосистеми.

Своєю чергою в ДТЕК звертають увагу, що під час екстрених відключень, графіки, які розміщенні на сайті, – не діють.

Нагадаємо, що 45% українців із розумінням ставляться до можливого підвищення тарифів на енергопостачання, адже це необхідно для забезпечення ремонту зруйнованих об'єктів інфраструктури.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати