Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ердоган пообіцяв «поставити тероризм на коліна»

15 березня, 11:48
ФОТО REUTERS

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв «поставити тероризм на коліна» після нападу в Анкарі, який стався у неділю, і в результаті якого загинули щонайменше 34 людини. За словами Ердогана, вибух замінованого автомобіля, який вчинив смертник, лише зміцнить рішучість сил безпеки країни.

Нагадаємо, вибух пролунав біля парку Гювен в районі Кизилай — комерційному та центральному транспортному вузлі турецької столиці. Поранень зазнали щонайменше 125 людей. Кілька автомобілів і автобус, що були поблизу місця вибуху, повністю згоріли.

Міністр внутрішніх справ країни Ефкан Ала заявив, що розслідування завершиться в понеділок, імена винних будуть названі. Жодне угрупування поки що не взяло на себе відповідальність за напад, але джерела в турецькому уряді підозрюють заборонену Робітничу партію Курдистану.

В останні місяці у Туреччині було здійснено численні криваві терористичні напади. Відповідальність за деякі з них покладалася на бойовиків угруповання «ІДІЛ», що мститься країні за участь Анкари у сирійському конфлікті. Інші напади здійснювали члени забороненої Робітничої партії Курдистану та інша курдська організація — «Яструби свободи Курдистану». Остання взяла на себе відповідальність за напад в Анкарі у лютому, що забрав життя 30 людей і завдав поранень ще десяткам інших.

Три смертоносні атаки у столиці Туреччини за менш, ніж шість місяців, демонструють ту величезну терористичну небезпеку, перед якою постала ця країна. У жовтні минулого року понад 100 осіб загинули внаслідок нападу на мирну демонстрацію курдів в Анкарі.

Прем’єр-міністр Ахмет Давутоглу збирає надзвичайне засідання кабінету із проблем безпеки. Водночас надходять повідомлення щодо цензури на висвітлення цього терористичного нападу турецькими журналістами.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати