Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Сонячні діти»

У Херсоні представили соціальний фотопроект
16 березня, 16:49
ФОТО В’ЯЧЕСЛАВА ГУСАКОВА

Проект херсонського фотографа Олександра Андрющенка представили у виставковій залі обласної організації Національної спілки художників. Експозиція «Сонячні діти» налічує 47 авторських знімків дітей із синдромом Дауна. Число робіт символічне — за кількістю хромосом у людей із цим синдромом.

Олександр Андрющенко звернувся до цієї теми торік. Він провів кілька фотосесій «сонячних» дітей і показав роботи на власному сайті. Світлини тепло прийняли шанувальники його творчості. Незабаром відбулася виставка в обласній бібліотеці ім. О. Гончара. А нова експозиція приурочена до Міжнародного дня людини із синдромом Дауна, який відзначається 21 березня.

Автор каже, що особливо пройнявся цією темою і подружився зі своїми моделями. Мета проекту — привернути увагу до проблеми байдужості, ворожості в суспільстві, показати, що люди із синдромом Дауна — не гірші й не кращі за інших, вони такі ж члени суспільства і повинні мати рівні можливості. «Я — дитина, я — не синдром Дауна» — такий слоган вибрав Олександр Андрющенко до свого проекту.

«Рівно рік тому стартував мій соціальний фотопроект «Сонячні діти». Робити добрі справи — це так чудово! Дехто не може зрозуміти мотивації, шукає підводне каміння та приховану вигоду благодійників. А вигода одна: зробити навколишній світ добрішим. Не тільки для себе. Без перебільшення. І якщо ваше ім’я не Шапокляк, гадаю, ви мене зрозумієте», — зазначає Андрющенко.

Автор пообіцяв, що й надалі продовжить знімати «сонячних» дітей, цей проект буде довгостроковим. Тож незабаром можна очікувати на нову експозицію.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати