Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Львові відбудеться концерт пам’яті Квітки Цісик

09 березня, 11:19

Пам’ять американської співачки українського походження, володарки неперевершеного колоратурного сопрано вшановуватимуть 12 березня, у переддень  60-річчя Квітки (4.04.1953 – 29.03.1998).

Концерт відбудеться у Львівському театрі опери та балету ім. Соломії  Крушельницької, а участь у ньому братимуть  народна артистка України Ніна Матвієнко, фіналіст «Голосу» країни Антоніна Матвієнко, переможець «Голосу країни» Павло Табаков, Шевченківський лауреат вокальна формація «Піккардійська терція», переможець Міжнародного конкурсу українського романсу імені Квітки Цісик Оксана Муха та лауреат міжнародних конкурсів Володимир Кудовба.

Обов’язкова умова для всіх учасників концерту – пісні з репертуару Квітки.

«Квітка Цісик завжди виконувала перлини української музики – чи це був фольклор, чи це були авторські пісні, і тому на концерті прозвучать народні пісні, пісні Володимира Івасюка, Ігоря Білозіра – тобто ті, які співала Квітка, а також ті, які Квітка не встигла заспівати за свій короткий творчий шлях», – розповів «Дню» художній керівник «Піккардійської терції» Володимир Якимець.

Квитки коштуватимуть від 80 до 300 гривень, а всі кошти від їх реалізації будуть скеровані на придбання пересувного мамографа, який дозволяє на ранній стадії виявити онкопатологію молочної залози. Нагадаємо, що Квітка померла у віці 45 років саме від раку грудей.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День», Львів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати