Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Розслідування злочинів на Майдані припиняється з 1 березня, - ГПУ

19 лютого, 15:55
Фото Reuters

Розслідування справ за злочинами під час Революції Гідності в 2013-2014 роках на Майдані в Києві припиняється з 1 березня, повідомив начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

"З 1 березня розслідування справ за злочинами на Майдані припиняється", - сказав С.Горбатюк в ході "круглого столу" про стан злочинів проти учасників Революції Гідності в п'ятницю, передає "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що попереджав про таку можливість, але Верховна Рада закрила свою роботу, так і не прийнявши зміни до закону про Державне бюро розслідувань. А наступне засідання парламенту відбудеться тільки 15 березня.

Як повідомлялося, в лютому в Генеральній прокуратурі України закликали Верховну Раду відтермінувати набуття чинності закону про Державне бюро розслідувань, щоб не допустити критичної ситуації з розслідуванням "майданівських" справ.

"Хотів би звернутися до народних депутатів, Верховної Ради, тому що наближається 1 березня - дата вступу в силу закону про Державне бюро розслідувань. З огляду на ряд недоліків, який містить цей законопроект, і відсутність перехідного періоду, може наступити критична ситуація для розслідування справ Майдану і справ щодо колишніх високопоставлених осіб, що неможливо допустити", - сказав тоді С.Горбатюк.

Вчора повідомлялося, що у справі про розслідування злочинів під час Євромайдану проходять 276 осіб.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати