Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Гуморина-2013 розпочнеться в Одесі ще в березні

19 березня, 17:13

Сорокова Гуморина стартує в п'ятницю, 29 березня. Про це в ході прес-конференції повідомила начальник управління культури і туризму Тетяна Маркова.

Першим заходом у рамках триденних святкувань стане фотовиставка «Гуморина-40», на якій будуть представлені знімки з усіх Гуморин за 40 років існування.

 Генпродюсер заходу Дмитро Шпінарев підкреслив, що вдалося виявити фото одеських артистів в момент зародження ідеї створення Гуморини.

«Тема Гуморини в цьому році звучить як «Все придумано в Одесі». Мало кому відомо, але перша станція швидкої допомоги з'явилася в Одесі, перший експериментальний трамвай, який так і називався - Т1 - в Одесі, перший вогнегасник, перший кіноапарат», - сказав Шпінарев.

Народний артист Георгій Делієв повідомив, що в суботу в Одесі відкриється Посольство гумору.

«Ми надамо гумористичне притулок усім людям, у яких є якісь проблеми. Усім гостям будуть видаватися візи в країну Гумору, а артистам - паспорта», - зазначив він.

У фестивалі «Комедіада», на який кримські податківці викупили 120 квитків, візьмуть участь 30 театральних колективів зі всього світу. Вони змагатимуться за звання кращого клоуна і кращого трюкача.

У суботу, 30 березня, о другій годині дня на Театральній площі відбудеться фестиваль живих скульптур. За словами Шпінарева, між артистами проведуть конкурс: експертне журі оцінить скульптуру і грим, а люди, «голосуючи рублем», виберуть призера глядацьких симпатій. «Коли є вибір, кому дати грошей, людина обере кращого. Хто з артистів збере більше грошей, той отримає всі гроші, зібрані його колегами», - розповів генпродюсер.

На Приморському бульварі відбудеться «Битва ді-джеїв», кращий з яких виступить на гала-концерті разом з професіоналами.

Тим часом в Горсаду проходитиме чемпіонат шаржистів, а на Грецькій площі відкриється містечко атракціонів.

Одна з головних подій Гуморини - карнавальна хода - розпочнеться 1 квітня о 12:30 з вулиці Садової. Організатори просять місцевих жителів не паркувати машини вздовж маршруту слідування колони, щоб не ускладнювати рух габаритних авто з атракціонами.

Вже о першій дня на Грецькій площі пройде чемпіонат з анекдотів, а о пів на третю біля Дюка відбудеться «КВН-парад». Через півгодини на перетині Ланжеронівської і Пушкінської розпочнеться гала-концерт фестивалю «Комедіада». Ближче до вечора, о 18:30, тут же пройде гала-концерт одеських і українських колективів, хедлайнерами якого стануть одіозна співачка Ольга Полякова та музикант-шоумен Кузьма Скрябін.

Джерело: dumskaya.net

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати