Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хакер уперше відсканував увесь Інтернет та виклав дані у відкритому доступі

22 березня, 13:29

З допомогою кмітливості та сотень тисяч незахищених пристроїв, які знаходяться у відкритому доступі в Інтернеті, хакер зміг уперше перевірити весь простір адрес Інтернету (версії IPv4). Масштаби його системи дозволяють зробити це лише за кілька годин.

Дані та методологія, як саме він це зробив, знаходяться у відкритому доступі. Там само можна побачити і найбільш повну карту Інтернету в її поточному стані.

Використання IPv4 адрес у різний час за добу (близько 420 млн адрес)

Програма-черв'як хакера почала з того, що знайшла перший незахищений пристрій в Мережі, та або не захищені паролем, або дуже слабкі паролі приблизно за 2 години. Їй вистачило чотирьох комбінацій - admin/admin, root/root, admin/, root/. Потім вона поставила свою копію на ці машини, подвоюючи швидкість подальшого пошуку. Після 16 таких подвоєнь, стало можливо знайти всі незахищені машини. Таким чином за декілька етапів було "захоплено" близько 420 тис. незахищених машин (цікаво, що під час розгортання своєї програми автор знайшов близько 30 тис. машин, інфікованих іншим вірусом, і відключив їх копії від Інтернету).

Далі ця армія ботів була використана, щоб перевірити всі IPv4 адреси. Після закінчення роботи, копії черв'яка витирали себе з комп'ютерів - тобто, це був досить продуманий хак, який намагався мінімально зашкодити інфікованим комп'ютерам, і був використаний лише під одне завдання.

Головна мотивація автора: "Чому б не зробити, те що ніхто не робив, поки є така можливість?".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати