Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сьогодні в Донецьку починається "Прокоф’євська весна"

23 квітня, 16:15

Чотири весняні дні у Донецьку пройдуть під акомпанемент вишуканої класичної музики. Протягом 23-26 квітня Донецька обласна філармонія всімнадцяте проведе Міжнародний фестиваль музичного мистецтва «Прокоф’євська весна».

На сцені Донецької філармонії виступлять колективи та виконавці з України, Росії, Білорусі та Італії. Відкриють фестиваль лауреати міжнародного конкурсу, державна філармонічна хорова капелла «Ярославия» (Росія) під керівництвом художнього керівника та головного диригента Володимира Контарева, а також лауреат премії ім.С.С.Прокоф'єва камерний оркестр «Віола», під керівництвом заслуженого артиста України Олега Бахтіозіна.

У другий день фестивалю на сцену вийде органіст церкви Madonna degli Angeli Sanctuary в Турині – Лука Массалов (Італія). Він підготував для донецького глядача спеціальну програму, яка складатиметься з творів Й.С.Баха, А.П'яццолли, Е.Морріконе, В.Уолтона та саундтреків до відомих фільмів.

У третій день на сцені філармонії виступить народний білоруський колектив, лауреат багатьох конкурсів – вокально-хореографічний ансамбль «Белы Птах», під керівництвом Ольги Жишкевич.

Завершить фестиваль – день опери – ліричні сцени з опери П. І. Чайковського «Євгеній Онєгін» у постановці та виконанні артистів театру-студії опери РАМ ім. Гнєсіних під управлінням художнього керівника, режисера-постановника, заслуженого діяча мистецтв Росії, професора Юрія Сперанського. За диригентським пультом цього вечора буде головний диригент Московського камерного оркестру «Кантилена» Андрій Істомін. Арію Ленського виконає відомий російський композитор та співак Петро Наліч.

Катерина ЯКОВЛЕНКО, «День», Донецьк

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати