Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Відтепер до ЗНО можна готуватися за допомогою мобільного телефону

14 лютого, 16:22

Студенти львівських вишів розробили програму, яка дає змогу готуватись до ЗНО з мобільного телефону.

Iван Миляник, студент Львiвського нацыонального унiверситету імені Івана Франка, та Андрiй Харчишин, студент "Львівської полiтехнiки", працювали над створенням цiєї програми близько року.

"TestTerra" уже є в iнтернетi, її можна безплатно скачати на телефон з операцiйною системою Android 1.6.

"Програма мiстить тисячу запитань з української мови та лiтератури, якi погодженi з Львiвським регiональним центром оцiнювання якостi освiти. Сьогоднi з колегами з полiтехнiки працюємо ще над додаванням запитань з iсторiї України. Їх кiлькiсть також погоджуватимемо з центром оцiнювання якостi освiти. Цiкаво, що згодом ця програма стане доступною i для користувачiв iPhone", - зазначив Iван Миляник.

"TestTerra" розрахована лише на новi моделi мобiльних телефонiв - старi її не пiдтримають. Пiсля скачування програми на телефон немає потреби пiд'єднуватись до iнтернету, щоби скласти тести.

Вона сама формує мiнi-тести для користувача, кожен з яких має 15 запитань, на якi пропонують кiлька варiантiв вiдповiдей. Перед закiнченням тестування можна ще раз перевiрити вiдповiдi чи виправити їх, а тодi оцiнити свiй результат. Програма також iнформує користувача про те, у якому саме запитаннi той зробив помилку.

За матеріалами Львівських новин онлайн

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати