Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Бердянську знайшли дім для 80 вуличних кішок

14 грудня, 12:32
Фото: gorod-online.net

Бердянці активно підтримали петицію Катерини Дудіної із закликом визнати кішок частиною екосистеми міста. Вона досить швидко набрала необхідну кількість голосів і вчора, 12 грудня, як і належить, вона була розглянута на засіданні депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства.

Про це повідомляє портал Город.

Відзначимо, що громадські працівники не вимагають бюджетних грошей. Головна ідея петиції - не дати знищувати кішок в місті. Тому що вони не просто живі істоти, але ще і виконують вкрай важливу функцію природного дератизації, знищуючи гризунів, які є рознощиками багатьох небезпечних інфекцій.

Як було сказано, тільки за останній час активісти змогли влаштувати в будинку і квартири бердянців 80 бездомних кішок, які попередньо були вилікувані і отримали необхідні щеплення. І ця робота буде продовжуватися. Так планується не допускати надмірного збільшення їх числа.

Члени депутатської комісії не висловили жодних заперечень, але відзначили, що окреме рішення про визнання кішок частиною екосистеми міста приймати не має сенсу. Ну, по-перше, частина вимог петиції вже дозволена іншими міськими актами. Ні кішок, ні собак в Бердянську вже кілька років не знищують. Але ось в Правила благоустрою міста і в Правила утримання домашніх тварин будуть внесені необхідні зміни в рамках підходів, викладених в петиції.

Управлінню житлово-комунального господарства доручено підготувати необхідні зміни за участю громадськості.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати