Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У Чернігові звалили пам’ятник одному з винуватців Голодомору

25 березня, 13:50

В ніч з 24-го на 25-те березня в Чернігові невідомі звалили постамент радянському діячу Григорію Петровському. Пам’ятник до цього часу стояв в одному з віддалених мікрорайонів Чернігова – «Шерстянка». Відповідальність за повалення постаменту Петровському взяли на себе активісти місцевого руху «Третя Позиція».

«Повалення пам’ятника одному з ініціаторів Голодомору Григорію Петровському у Чернігові – це ще одне свідчення бездіяльності місцевої влади, - йдеться у заяві руху. – Незважаючи на низку законодавчих актів, постаменти радянським діячам, які боролися проти молодої української держави, продовжують бовваніти на вулицях обласного центру. Зусиллями наших активістів нещодавно було звалено в центрі міста пам’ятник Фрунзе та демонтовано погруддя  Володимиру Антонову-Овсієнку і Миколі Подвойському, - зазначають націоналісти. – Знесенні погруддя були перенесені до Чернігівського історичного музею ім.Тарновського. Ми наполягаємо на демонтажі з центральної алеї міста погрудь Юрію Коцюбинському, Миколі Щорсу, Віталію Примакову та Миколі Кропив’янському. Вважаємо, що в центрі міста не місце пам’ятникам терористам, які боролися проти української державності».

Нагадаємо, пам’ятник Григорію Петровському був останнім радянським постаментом в чернігівському мікрорайоні «Шерстянка». У травні 2011 року невідомі знищили пам’ятник Володимиру Леніну, який стояв біля місцевого будинку культури. З початком військових дій на Донбасі місцеві жителі виступили з ініціативою увіковічнити пам'ять загиблих героїв і побудувати на місці, де стояв Ленін, меморіал загиблим землякам.

Віталій НАЗАРЕНКО

Фото автора

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати